FREE IMPRO AL MUSEU 5 (FIAM)

FREE IMPRO AL MUSEU 5 (FIAM)

Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló  Dijous 12 DE MAIG 19:30

SALES DEL MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Derek Bailey, guitarrista anglés i gran pare de la improvisació lliure escriu que “La improvisació es pot considerar com la celebració del moment. I en això la naturalesa de la improvisació s’assembla exactament a la naturalesa de la música. Essencialment, la música és fugaç; la seva realitat és el moment de l’actuació” (Improvisation, 1992). A aquest caràcter efímer del fet musical la improvisació lliure aporta una radical contingència: sentit de l’ocasió, de l’instant. Es pot enregistrar i escoltar posteriorment, però l’experiència viscuda pels participants, tant músics com públic, no és capturable. Els improvisadors i el nostre públic vivim arrelats al moment. Una sessió d’improvisació lliure és un esdeveniment únic, i la d’avuí ho serà doblement pel fet de comptar amb la nostra “secció de metall” al complet!

Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló  Dijous 12 DE MAIG 19:30 estarà format per: Víctor Colomer, trombó / Natsuko Sugao, trompeta / Núria Albella, clarinet / Jesús Gallardo, percussió / Josep Lluís Galiana, saxos / Amadeu Marín, guitarra.

Constituït el 2019 moguts per la curiositat i el desig d’explorar nous paisatges sonors, el Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló és una agrupació de creadors musicals de les nostres comarques interessats en la improvisació lliure com a vehicle d’expressió. Creació musical espontània i lliure, sense límits de mitjans sonors a utilitzar, on la sorpresa serà un element distintiu per a tots: tant públic com músics. Creació musical in situ, Volem que cada una de les nostres actuacions es convertisca en un acte de comunicació musical genuí. Sentit de l’ocasió, del moment, de l’instant. Tornem als fonaments bàsics: la música és una activitat efímera, única, irrepetible.

Audicions Pascua 2023

Audicions Pascua 2023

Com cada trimestre, els nostres alumnes han estat preparant les audicions del seu instrument, que del 30 de març al 5 d’abril es realitzaran a cavall entre Mondo Rítmic i el Because.

Mes de julio, ¡INTENSIVO!

Mes de julio, ¡INTENSIVO!

A partir del mes de julio te damos la oportunidad de venir dos horas a la semana a tus clases de instrumentos. 

«Al voltant d’un Piano», CIMCS

«Al voltant d’un Piano», CIMCS

AL VOLTANT D’UN PIANO és un pre-text improvisatiu dissenyat per Amadeu Marin per la sessió d’avui. Pujem el piano a la palestra per fer un pas enrere, mirar-lo amb nous ulls i alliberar-lo del seu paper utilitari al servei de la música occidental

«Hit Parit» a la Platja del Pinar

«Hit Parit» a la Platja del Pinar

Activitats de foment del turisme del Patronat Municipal de Turisme de Castelló 2023. Els nostres combos «Hit Parit» estaran en la platja del pinar, al costat del punt bebé, per a acompanyar el matí del 15 d’abril a la vora de la platja.