Taller d’improvisació per Josep Lluís Galiana

Taller d’improvisació per Josep Lluís Galiana

Musicoterapia para mamás, papás y bebés

Este fin de semana (21 de Enero) hemos tenido el placer de participar junto a un fantástico grupo de músicos, una sesión de improvisación libre dirigida por el conocido Maestro Josep Lluís Galiana. Durante la sesión, Josep Lluis nos mostró otro mundo musical, un mundo lleno de paisajes sonoros, muy interesantes,donde no hay prejuicios ni ningún tipo de limitación musical, solamente el gusto y la creatividad de cada uno, y donde la emoción y la honestidad son los únicos requisitos para que fluya de forma sincera la música.

Sin duda una sesión para repetir.

A continuación os dejamos algunos detalles de lo que fue esta intensa sesión.

Vídeos del taller de improvisación de Josep Lluís Galiana

Vídeo en directo desde Facebook live:

Taller de improvisación con Josep Lluís Galiana

Taller de improvisación con Josep Lluís Galiana

Geplaatst door Mondo Rítmic Escola De Música op zaterdag 21 januari 2017

 

Otro fragmento de la sesión transmitido en directo desde Periscope para Twitter:

 

Objectius generals:

 • El taller proposa la construcció de situacions sonores a partir de la improvisació lliure, identificant i treballant els elements essencials d’aquesta forma de fer música.
 • El plantejament del taller és eminentment pràctic. A partir d’exemples i exercicis, i treballant en grups més o menys nombrosos, els alumnes construiran situacions sonores totalment noves i imprevisibles, familiaritzant-se amb l’escolta atenta, el valor del silenci, l’afinació, la pulsació i la permeabilitat d’un procés creatiu, en el qual el so és l’únic vehicle que guia als improvisadors en la seua deriva sonora.
 • A més a més, aquest taller treballarà l’autoconeixement mitjançant la creativitat i l’expressivitat, que ens ajudaran a manifestar les nostres emocions, sensibilitat e intuició.
  Així mateix, desenvoluparem actituds i capacitats com ara l’escolta, la concentració, la col·laboració, la confiança, el respecte, el compromís, la responsabilitat, la disciplina, la interacció, l’empatia, la decissió, el joc, l’espontaneïtat, l’exploració melòdica, rítmica i tímbrica, la memòria, la generositat, la solidaritat, la sinceritat, la superació de la por i l’intercanvi d’experiències.

Continguts bàsics i programa:

S’introduiran alguns dels elements essencials que identifiquen la lliure improvisació musical, tant a nivell individual, en duets, trios i quartets, així com a nivell col·lectiu:

 • La improvisació lliure com a procés creatiu i no producte artístic.
 • La improvisació lliure com a música de participació i autoria col·lectiva.
 • El so com a únic vehicle del procés creatiu en la improvisació lliure.
 • Les escoltes de la improvisació lliure.
 • El silenci és so i música.
 • L’espai, el públic i la permeabilitat del procés creatiu en la improvisació lliure.
 • Les decissions, la memòria i la selecció de materials en la improvisació lliure.
 • Estratègies i posicionaments al si d’un grup d’improvisadors, les quals influixen en el resultat sonor global. També el desenvolupament d’estructures.
 • El background del improvisador lliure.
 • La técnica instrumental i la improvisació lliure.
 • L’aprenentatge de tècniques improvisatòries.
 • El desenvolupament de improvisacions estructurades amb direcció musical mitjançant un vocabulari de senyals i gestos.

Objectiu final:

El taller conclourà amb la creació d’una obra sonora a partir dels elements, continguts i objectius assolits durante la celebració del curs.

Impartit per Josep Lluís Galiana

El saxofonista, improvisador, escritor i editor Josep Lluís Galiana comença la seua carrera artística en la dècada de 1980, formant part de diversos ensembles instrumentals contemporanis, col·lectius de jazz i formacions de música popular. Diplomat en Estudis Avançats (DEA) per la Universitat Politècnica de València i titulat superior de Saxofon pel Conservatori Superior de Música de València, ha estat professor en diversos conservatoris com ara el Superior de Castelló i els Professionals de València, Cullera i Catarroja, a més a més d’impartir nombrosos cursos i tallers al voltant de la improvisació lliure en Argentina, Grècia, Suècia i Espanya.

Ha publicat l’assaig Quartet de la Deriva. La improvisación libre y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras por un colectivo de improvisadores i les recopilacions d’escrits musicals La emoción sonora i Escritos desde la intimidad (EdictOràlia, 2016). Les seues composicions han estat estrenades i interpretades en importants festivals d’Espanya, Frància, Grècia, Itàlia, Polònia, Suècia, Estats Units, China, Brasil, Argentina, Mèxic i Cuba. Amb més de cent composicions en catàleg i una trentena de referències discogràfiques, Galiana ha gravat per a Canal Clásico-RTVE, RNE-Radio Clásica i Radio 3, i per als segells Marmita Música Viva, Artics Produccions, AMEE, Desamparats Productions, Sound In, PrimTON Berlín, Luscinia Discos, Clamshell Records/Vector Sounds, Cilestis, Alina Records, ZAWP Records i recentment per a Liquen Records, nova discogràfica dedicada a les músiques improvisades, que dirigeix des de la seua creació.

Web oficial de Josep Lluís Galiana
Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Lluís_Galian

Carrito

¿Qué es Mondo Rítmic?

¿Qué es Mondo Rítmic?

A partir del mes de julio te damos la oportunidad de venir dos horas a la semana a tus clases de instrumentos. 

Mes de julio, ¡INTENSIVO!

Mes de julio, ¡INTENSIVO!

A partir del mes de julio te damos la oportunidad de venir dos horas a la semana a tus clases de instrumentos. 

Escape room virtual ambientado en Mondo Rítmic

Escape room virtual ambientado en Mondo Rítmic

Lisbeth Freites, una de nuestras profesoras de piano, ha diseñado un escape room virtual ambientado en Mondo Rítmic.
Gracias a la plataforma Genially  ha conseguido idear una serie de pruebas musicales, que te irán conduciendo hasta la salida de la escuela.